ערוץ 2 על חנוכת בית הכנסת בקהיר ● וידאו    צפיות: 1345

הצג וידאו זה באתרך

בקהיר נחנך אמש מחדש בית הכנסת שבו התפלל הרמב"ם. על רקע המתיחות ביחסים בין ישראל למצרים, לפתיחה המחודשת יש לא רק משמעות דתית, אלא גם מדינית. 

מחזה יוצא דופן התרחש אתמול בקהיר. פתיחה מחדש של בית הכנסת הוותיק על שם הרמב"ם - במימון השלטונות המצריים.

לאורך השנים ננטש המקום בו התפלל איש ההלכה והמחשבה והפך מוזנח ומלוכלך עד מאוד. כעת, למרות העוינות כלפי ישראל, החליטו במצרים להניח את המחלוקות המדיניות בצד ולשפץ ולחנוך את בית הכנסת מחדש.

רבני חב"ד מישראל, שגרירים של מדינות מערביות וגם הקהילה היהודית המצומצמת המקומית הגיעו לשכונת היהודים העתיקה בקהיר לטקס חגיגי ומיוחד.

מאות אנשי ביטחון שמרו על הנוכחים בחגיגה, ואף ביקשו מהישראלים, כהמשך למחווה הבין-דתית, כי קבוצות נוספות מהמדינה השכנה יבואו לפקוד את האתר המשופץ. 






מהדורה קלה - לשמירה-בשם ...
לשמירה במחשב:
יש ללחוץ קליק ימני ו"שמירה בשם"

להורדה:
גרסת וידאו

להורדה:
גרסת אודיו


התקשורת מדווחת: חמ"ל חב"ד פועל בסופה         
צפיות: 872



הרב קופצ'יק משחזר את רגע הפיצוץ ● וי...
צפיות: 2607



כולל חב"ד מציג: שיקום באמצעות גינון ●...
צפיות: 1393



ערוץ 7: הצצה לפעילות בהונגריה ● וידא...
צפיות: 966



"כל השלוחים בעולם מתפללים" ● וידאו     
צפיות: 2101



ערוץ 10: המפגשים האישיים עם הרבי ● ו...
צפיות: 915



"תהלים כולם לוקחים" ● וידאו           
צפיות: 1990



מסע של אמונה בבית חב"ד פושקר ● לצפיי...
צפיות: 2104



CNN: חב"ד בהודו לא מפחדים ● וידאו     
צפיות: 1599



הטלויזיה הרוסית התרשמה מהשחזור המרהיב `...
צפיות: 1538





.