לא תאמינו: אלו "ברוני הנפט" בישראל ● וידאו    צפיות: 2522

הצג וידאו זה באתרך

בזמן שליד ראש העין עדיין נאבקים על הפוטנציאל להוציא מבטן האדמה את הנפטאותו מקווים המשקיעים למצוא בשדה "מגד 5" - שני חסידי חב"ד האחים מוצקין (האחד מארה"בוהשני מאוסטרליה), כבר מרימים לחיים כוסות עם נפט ואפילו טועמים אותו אחרישהוא יוצא מבטן האדמה בקידוח "לפידות חלץ" שבבעלותם ● לסיפור המלא ולצפיה בוידאו
 


בזמן שליד ראש העין עדיין נאבקים על הפוטנציאל להוציא מבטן האדמה את הנפט אותו מקווים המשקיעים למצוא בשדה "מגד 5" - האחים מוצקין (האחד מארה"ב והשני מאוסטרליה), כבר מרימים לחיים כוסות עם נפט ואפילו טועמים אותו אחרי שהוא יוצא מבטן האדמה בקידוח "לפידות חלץ" שבבעלותם.

בראיון מיוחד ל"גלובס-TV" הם טוענים כי על פי דו"ח של חברה בינלאומית שבדקה את אתר הקידוח ניתן להוציא מהמאגר שם לא פחות מ-‏10 מיליון חביות. בכוונתם, הם טוענים, גם לקדוח באר נוספת ולהגיע לקצב הפקה מרשים של 2,000 חביות ביום "ואף יותר".
השניים, אגב, כבר מחזיקים באמתחתם ניסיון קידוח ב-‏3 בארות בטורקיה וכן מעורבות ברכישת רישיונות שרה ומירה - עם אחזקות אותן מכרו לעופר נמרודי לטובת הכשרה אנרגיה.

גם על ששינסקי, אגב, יש להם מה להגיד: "יהיה זה טוב מבחינתה של ישראל אם היא תיקח צעד אחד אחורה ותעודד משקיעים וחיפושים אחר מקורות נפט", אומרים השניים ומוסיפים: "ישראל צריכה לעודד קידוחי נפט והיא צריכה לתת הקלות מס למשקיעים ולא לנסות להעניש את התעשייה על הגילויים".

"אנחנו חושבים שלמשקיעים בנו יש הזדמנות פז", הם מתרברבים: "מה שמבדיל אותנו מחברות אחרות הוא שיש לנו תזרים מזומנים מהנפט שאנחנו כבר מפיקים. אולי לא את התזרים שיהיה לתמר, אבל עדיין, יש מעט מאד חברות נפט בישראל שהצליחו ליצור תזרים מזומנים. גם אפשר לסמוך על תזרים המזומנים שלנו וגם האפסייד מהפקה של עוד נפט הוא אדיר".

ומה עם הפוטנציאל במקומות נוספים בישראל? "אני מאמין שיש עוד הרבה שדות שתרם התגלו. וכמו שהיה עם תמר, ההתקדמות הטכנולוגית תאפשר הגעה למאגרי נפט נוספים. בעיקר בחלץ היכן שהתפיסה היא שאין הרבה נפט או שקשה להגיע אליו". 






מהדורה קלה - לשמירה-בשם ...
לשמירה במחשב:
יש ללחוץ קליק ימני ו"שמירה בשם"

להורדה:
גרסת וידאו

להורדה:
גרסת אודיו


חסידים ותמימים ציינו את יום הנישואין         
צפיות: 874



צמאה לך נפשי בטיש בסאמטר ● וידאו       
צפיות: 2204



ערוץ 2 על השידוך של משפחת פיזם               
צפיות: 5504



בדמעות ובבכיות: מנגנים ד' בבות על הקבר הטר...
צפיות: 2004



הרגעים האחרונים וניסיונות ההצלה ● מצ...
צפיות: 4572



ממצאי החקירה: המשאית איבדה שליטה ● ו...
צפיות: 4062



ניגון הקפות באוהל רבי לוי יצחק ע"ה ●...
צפיות: 747



נסיעה ברכבת שהפכה להתוועדות סוערת ● ...
צפיות: 3845



משבר הדיור - הזווית החב"דית ● וידאו   
צפיות: 2330



רבנים ושלוחים משבחים את המאפיה בכפ"ח (פ)     
צפיות: 770





.