לא תאמינו: אלו "ברוני הנפט" בישראל ● וידאו    צפיות: 2522

הצג וידאו זה באתרך

בזמן שליד ראש העין עדיין נאבקים על הפוטנציאל להוציא מבטן האדמה את הנפטאותו מקווים המשקיעים למצוא בשדה "מגד 5" - שני חסידי חב"ד האחים מוצקין (האחד מארה"בוהשני מאוסטרליה), כבר מרימים לחיים כוסות עם נפט ואפילו טועמים אותו אחרישהוא יוצא מבטן האדמה בקידוח "לפידות חלץ" שבבעלותם ● לסיפור המלא ולצפיה בוידאו
 


בזמן שליד ראש העין עדיין נאבקים על הפוטנציאל להוציא מבטן האדמה את הנפט אותו מקווים המשקיעים למצוא בשדה "מגד 5" - האחים מוצקין (האחד מארה"ב והשני מאוסטרליה), כבר מרימים לחיים כוסות עם נפט ואפילו טועמים אותו אחרי שהוא יוצא מבטן האדמה בקידוח "לפידות חלץ" שבבעלותם.

בראיון מיוחד ל"גלובס-TV" הם טוענים כי על פי דו"ח של חברה בינלאומית שבדקה את אתר הקידוח ניתן להוציא מהמאגר שם לא פחות מ-‏10 מיליון חביות. בכוונתם, הם טוענים, גם לקדוח באר נוספת ולהגיע לקצב הפקה מרשים של 2,000 חביות ביום "ואף יותר".
השניים, אגב, כבר מחזיקים באמתחתם ניסיון קידוח ב-‏3 בארות בטורקיה וכן מעורבות ברכישת רישיונות שרה ומירה - עם אחזקות אותן מכרו לעופר נמרודי לטובת הכשרה אנרגיה.

גם על ששינסקי, אגב, יש להם מה להגיד: "יהיה זה טוב מבחינתה של ישראל אם היא תיקח צעד אחד אחורה ותעודד משקיעים וחיפושים אחר מקורות נפט", אומרים השניים ומוסיפים: "ישראל צריכה לעודד קידוחי נפט והיא צריכה לתת הקלות מס למשקיעים ולא לנסות להעניש את התעשייה על הגילויים".

"אנחנו חושבים שלמשקיעים בנו יש הזדמנות פז", הם מתרברבים: "מה שמבדיל אותנו מחברות אחרות הוא שיש לנו תזרים מזומנים מהנפט שאנחנו כבר מפיקים. אולי לא את התזרים שיהיה לתמר, אבל עדיין, יש מעט מאד חברות נפט בישראל שהצליחו ליצור תזרים מזומנים. גם אפשר לסמוך על תזרים המזומנים שלנו וגם האפסייד מהפקה של עוד נפט הוא אדיר".

ומה עם הפוטנציאל במקומות נוספים בישראל? "אני מאמין שיש עוד הרבה שדות שתרם התגלו. וכמו שהיה עם תמר, ההתקדמות הטכנולוגית תאפשר הגעה למאגרי נפט נוספים. בעיקר בחלץ היכן שהתפיסה היא שאין הרבה נפט או שקשה להגיע אליו". 






מהדורה קלה - לשמירה-בשם ...
לשמירה במחשב:
יש ללחוץ קליק ימני ו"שמירה בשם"

להורדה:
גרסת וידאו

להורדה:
גרסת אודיו


טחינת רחיים של יד למצות מהודרות ● וי...
צפיות: 1971



הזוכה בגורל מתרגש ומספר ● לצפיה       
צפיות: 502



הצצה למאפיית המצות בכפר חב"ד ● וידאו   
צפיות: 1891



ונציה בנחל'ה ● תיעוד וידאו             
צפיות: 3116



פוטין לרב לאזאר: להילחם בהכחשת השואה χ...
צפיות: 1527



הקלטות חושפות את גודל ניסי מלחמת המפרץ       
צפיות: 2046



הרב אשכנזי אמר קדיש וכל הקהל ענה אמן בדמעו...
צפיות: 2234



לפני 3 שנים: עימות בין הרב סתיו לרב דרוקמן   
צפיות: 2433



"מאז שנכנסת לכפ"ח אתה יכול להכנס לכל מקום"   
צפיות: 1807



נחל'ה תחת הפגזת טילים ● וידאו         
צפיות: 2899





.